Psycholoog Wageningen

Praktijk van Femma Roschar
bg

Traumaverwerking in Wageningen

Wanneer je in een situatie bent geraakt die ingrijpend is geweest voor je, omdat het je plotsklaps is overkomen, je machteloos heeft doen voelen, intrinsiek diep beschadigd heeft en je angstig heeft achtergelaten omdat je niet weet of het nog een keer zal gebeuren, je daarvan slecht slaapt/nachtmerries van hebt, continu alert bent op je omgeving (en je dus erg moe maakt), gespannenheid ervaart en angstig bent, heb je mogelijk PTSS. PTSS staat voor Post Traumatische Stress Stoornis.

Gebeurtenissen zoals seksueel geweld (zoals een aanranding of verkrachting), (lichamelijke of geestelijke) mishandeling, oorlog, ongelukken, zijn extreem impactvol en kunnen een vervelende invloed hebben op je dagelijkse functioneren. Soms is het iets wat eenmalig is voorgekomen (zoals een ongeluk), maar het kan ook zijn dat je langdurig bent blootgesteld aan een bepaalde extreme stressor (bijvoorbeeld bij langdurig huiselijk geweld).

Slecht slapen maakt dat je minder draagkracht hebt om plotselinge wendingen te kunnen hanteren of een situatie zuiver te kunnen inschatten, waardoor de angst eigenlijk alleen maar groter wordt en het gevoel van stress en onmacht verder versterkt.

Een methode die ik doorgaans hierbij gebruik is EMDR en cognitieve therapie. Maar ook de focus verleggen op de onderdelen in je leven die waarde brengen aan jou en aan jouw leven om de balans te herstellen tussen alertheid en ontspanning. Hierbij kan ACT een methode zijn die hierbij ondersteuning biedt.

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek
Tags: trauma, PTSS, verwerking, EMDR therapie, wageningen

Psycholoog Roschar in Wageningen

Femma Roschar

  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook 's avonds geopend
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen